top of page

Novetats: Teatre, primera infància, sostenibilitat urbana i activisme juvenil!

Writer's picture: La Xixa La Xixa

Comencem l'any amb força i moltes novetats! Des de La Xixa, et convidem a explorar els projectes en marxa, inspirar-te amb les nostres iniciatives, descarregar els recursos impulsats per l'organització i sumar-te a les pròximes activitats que estem preparant.


El pilot SUSIEE, per a professionals que treballen amb infants de 0 a 3 anys


En el marc de la formació SUSIEE “Teatre Fòrum i Interculturalitat” dirigida a professionals de l’educació infantil, es van presentar dues obres de teatre fòrum creades per les mateixes participants. Aquestes produccions són el resultat del treball col·lectiu dut a terme durant els tallers del darrer trimestre de l’any.


L’objectiu d’aquesta experiència formativa ha estat integrar eines teatrals i la interculturalitat i sostenibilitat en l’educació d'infants de 0 a 3 anys.



Què hem aconseguit amb el projecte SUSIEE i els equips educatius?

🌱 Noves eines per incloure la sostenibilitat i la diversitat cultural als currículums educatius.

🎭 Desenvolupament d’habilitats creatives i comunicatives a través del teatre fòrum.

🌏 Reflexió sobre com abordar la diversitat des d’una perspectiva inclusiva.

🤝 Enfortiment de la col·laboració entre educadors/es i famílies.


Volem agrair a totes les persones participants pel seu compromís durant l’experiència formativa i per promoure una educació inclusiva i innovadora des dels primers anys de vida.


T’interessa saber més sobre el projecte SUSIEE? 👉 https://www.susiee.eu/


 

VIABLE UNKNOWNS: Teatre i activisme en el context urbà per a un futur sostenible


Aquest desembre, a Munic, es va dur a terme la primera formació presencial del projecte Viable Unknowns, una iniciativa internacional que reuneix organitzacions de teatre i activisme d’Europa: La Xixa (Barcelona, Espanya), VoiceLab (Wroclaw, Polònia), Gruppe Tag (Leipzig, Alemanya) i Cantieri Meticci (Bolonya, Itàlia).


A la trobada, hem compartit tècniques i metodologies; aprofundit en competències interdisciplinàries i explorat com el teatre pot contribuir a la sostenibilitat urbana. Viable Unknowns està dissenyat per explorar i manifestar el concepte de convivència sostenible en entorns urbans europeus mitjançant el teatre participatiu, inspirat en els “inèdits viables” de Paulo Freire: una idea filosòfica que defensa futurs transformadors encara no provats però assolibles.


Què hem treballat durant la formació?

📚 Intercanvi de coneixements i co-mentoria: Els participants han actuat tant com a mentors com a aprenents.

🎭 Metodologies artístiques diverses: Hem explorat tècniques com el Teatre de les Oprimides, converses performatives, assemblatges espacials i ecologia acústica.

🌍 Coneixements científics sobre sostenibilitat i inclusió urbana: Amb la contribució de ISOR i ICTA-UAB, hem discutit investigacions d’avantguarda sobre com construir ciutats més inclusives i sostenibles.



Durant els pròxims dos anys, en el marc del projecte Viable Unknowns, durem a terme:

  • 4 produccions teatrals originals creades en directe.

  • 12 actuacions locals (3 a cada ciutat del consorci).

  • Una gira internacional per 4 països de teatre de carrer d’estil guerrilla.


Descobreix més sobre Viable Unknowns i les pròximes activitats a les nostres xarxes socials i web!


 

YSI-ACT: Youth in Action for Inclusion


YSI-ACT és un projecte que busca combatre els prejudicis, estereotips i discriminacions mitjançant la participació activa de joves en situació de vulnerabilitat a causa de factors com el seu origen, estatus legal, religió, gènere, orientació sexual o capacitats. Aquesta iniciativa fomenta el desenvolupament d’habilitats socioemocionals i competències que empoderen els joves perquè liderin accions inclusives i solidàries a les seves comunitats.


A més, YSI-ACT promou una metodologia innovadora dirigida a professionals de l’àmbit juvenil, combinant educació no formal amb eines creatives i participatives, com el Teatre Fòrum, per enfortir la ciutadania activa i la cohesió social.



El primer pas ha estat identificar les necessitats de les organitzacions de la societat civil en temes de solidaritat i participació activa dels joves. Per fer-ho, vam organitzar un focus group a Xipre, on les organitzacions sòcies del projecte i participants externs van compartir opinions, experiències i dubtes sobre aquestes temàtiques.


Els resultats d’aquesta trobada, juntament amb les organitzacions sòcies del projecte (d’Espanya, Bulgària, Finlàndia i Xipre), han establert les bases per a l’estructura del YSI-ACT Toolkit, que estarà disponible pròximament.


 

A més, estigues atenta a les xarxes, ja que ben aviat llançarem la convocatòria per participar en la formació de Facilitadores de Teatre Fòrum Interseccional de La Xixa! No t'ho pots perdre!


Segueix-nos a Instagram @laxixat i sigues la primera en assabentar-te!

Comments


bottom of page