Aquest mes de desembre, La Xixa està immersa en una sèrie d’activitats i projectes que posen en relleu l’art, l’educació i la inclusió com a eines de transformació social. Si t’interessen les iniciatives artístiques, l’empoderament comunitari o la promoció de la justícia social, no et perdis aquesta entrada de blog!
Participa a les jornades ART4EMOTION: "Com portar l'art a les emocions?"
El projecte europeu ART4EMOTION arriba al seu final! Per celebrar-ho, et convidem a participar en un esdeveniment online el 16 de desembre a les 15:00 h. Durant aquesta trobada, professorat, artistes i expertes compartiran els resultats dels tallers realitzats amb joves, que han utilitzat l’art com a eina per potenciar el benestar emocional i les habilitats socials.
Coneixeràs com s’han desenvolupat aquests ateliers a Espanya, Portugal i Itàlia i tindràs l’oportunitat de reflexionar sobre com aplicar aquesta metodologia en el teu context local!
No et perdis aquesta oportunitat per inspirar-te i contribuir a una educació més inclusiva i creativa.
Transformació social a través del teatre: Coneix les noves directrius del projecte Empatheatry!
En el marc del projecte Empatheatry, és tot un plaer anunciar que ja està disponible la "Guia para trabajar con jóvenes con menos oportunidades". Aquest material ha estat dissenyat pels equips de les organitzacions sòcies d'aquest projecte i té com a objectiu empoderar tant els i les joves com els i les professionals que treballen en l'àmbit joventut, com ara educadores, mentores, professorat i altres agents clau.
Empatheatry té com a objectiu impulsar l’accés al teatre per a joves amb menys oportunitats, fer formació a les persones que treballen amb ells/es i desenvolupar mètodes de tallers inclusius a través de la col·laboració interdisciplinària. Ens dirigim especialment a joves d'orígens diversos, inclosos aquells de contextos socialment amb menys oportunitats (per exemple, a causa del seu entorn socioeconòmic, ètnia, religió, origen, gènere, orientació sexual o diversitat funcional), així com a joves que pateixen trastorns mentals, intel·lectuals, emocionals o de neurodesenvolupament, com el TDAH o l’autisme.
Aquestes directrius ofereixen un enfocament teòric i pràctic, proporcionant tant coneixements com mètodes per crear activitats teatrals inclusives que fomentin el desenvolupament integral dels i les joves.
Pots consultar i descarregar el document complet a través del següent enllaç: 📥 "Guia para trabajar con jóvenes con menos oportunidades"
Conferència Final del projecte FEM-ABLE: Promovent la participació política de les dones
Fa unes setmanes, l'equip de La Xixa vam anar a Oporto, a la Conferència Final del projecte FEM-ABLE. Des de gener de 2023, aquest projecte ha estat investigant les barreres amb què es troben les dones quan ocupen espais de poder, especialment en l’àmbit polític. L’esdeveniment, celebrat a la Universitat Lusófona i amb la participació de les nostres sòcies de Xipre, Itàlia, Grècia, Portugal, Lituània i Suècia, va posar al centre el debat i la diversitat d’opcions i mètodes per fomentar la participació política de les dones.
El repte del projecte és fomentar aquesta participació i també impulsar una major visibilitat i reconeixement de les dones que ja actuen a nivell comunitari, local, regional, nacional i internacional.
A continuació, et compartim un resum de recursos del projecte que et poden ser d'utilitat:
Consulta el 📥 Policy Toolkit, una investigació liderada per La Xixa i enriquida amb el testimoni de 56 dones dels set països participants, que estan implicades activament en política, per conèixer més sobre les barreres a la participació i representació activa de les dones en política.
A través de la 🌐 plataforma del Femable, inspira't i coneix exemples de dones polítiques i col·lectius amb els quals hem treballat a Barcelona, Xipre, Itàlia, Grècia, Portugal, Lituània i Suècia.
Promoure la representació i l’empoderament polític de les dones a través de la selecció de 📥 bones pràctiques arreu d’Europa , També 📥 hem creat i implementat noves metodologies, com ara el Teatre Fòrum, per afrontar aquest repte.
Nous recursos de certificació, aprenentatge, persones migrades i mètodes no formals: el Projecte PRISCILA
El projecte PRISCILA és una iniciativa innovadora que treballa per certificar processos d’aprenentatge per a persones migrades mitjançant mètodes no formals com el Teatre de les Oprimides, l’Incident Crític, la Democràcia Profunda i l’Assemblatge Espacial.
Aquest estiu, hem implementat un pilot de 20 hores a Barcelona, Itàlia, Turquia i Alemanya per posar a prova i millorar el Mètode PRISCILA. Aquest mètode busca desenvolupar i reconèixer tres competències clau de l’aprenentatge al llarg de la vida:
Competència ciutadana,
Competència intercultural,
Capacitat d’aprendre a aprendre.
El projecte està enfocat a treballar amb i per a persones migrades d’aquests quatre països, centrant les eines de certificació en l’autoavaluació per promoure un veritable empoderament de les persones participants.
La nostra web, 🌐 www.priscilaproject.eu, et serà últil si et preguntes com certificar amb diplomes vàlids a tota Europa per a petites formacions basades en metodologies no formals. Segur que t'encantaran els nostres resultats, en especial l'Informe Pilot i la Guia de Certificació mitjançant microcredencials.
En breus, podràs descobrir l'Informe del Pilot de l'experiència a Bolonya, que narra i analitza el treball amb persones recent arribades a Itàlia en un centre d'acollida. Aquest serà el primer informe però en tenim molts més gairebé a punt!
Estigues atenta a les nostres properes novetats i no et perdis cap activitat, seguint-nos a les xarxes socials de La Xixa!
📲 @laxixat a Instagram, @laxixateatre a X, La Xixa a Facebook
Comments