Cures en Procés:
Vine a viure l'experiència
Explorant les cares visibles i invisibles de les cures, de manera holística, des d'una perspectiva individual i col·lectiva
Barcelona, 19 i 20 gener 2024
Sobre la Conferència Final
Les jornades "Cures en Procés" són gratuïtes i s'estableixen com el punt final del projecte europeu Happy Habits (HaHa), cofinançat pel programa Erasmus +.
Durant els dies 19 i 20 de gener del 2024, explorarem i reflexionarem plegades què hi ha més enllà de les cures.
Divendres 19 a la tarda, ho farem gràcies a la presentació de l'obra de teatre interactiu "Esto No Pasa," a càrrec de La Xixa Lab, on debatrem en comunitat sobre les opressions i les cures. Dissabte 20 al matí, gaudirem de presentacions i de la ponència d'Evelyn Figueroa, experta en treball de processos, i acabarem les jornades amb una sèrie de tallers vivencials al voltant de metodologies com el Mindfulness, la Positive Psy i la Dansateràpia.
Aquests tallers vivencials els facilitaran les organitzacions internacionals sòcies del projecte Happy Habits (HaHa): Élan Interculturel (França), Inova Aspire B.V. (Països Baixos), CESIE (Itàlia) i l'Institute of Development CY (Xipre). La Xixa (Espanya) és l'entitat sòcia organitzadora de les jornades.
Convidem a totes les persones interessades a participar en aquestes activitats que giren entorn la temàtica de les cures d'una manera holística, tenint en compte tant la dimensió individual com la col·lectiva, a través de metodologies innovadores.
Divendres, 19 gener '24
📍 Centre Cívic Barceloneta
C. Conreria, 1 - Barcelona
-
19:30h. Obra de Teatre Interactiu "Esto No Pasa" a càrrec de La Xixa Lab, companyia de La Xixa. "Esto no pasa" posa de manifest les violències i dilemes quotidians que vivim i naturalitzem de forma inconscient. L'obra és una invitació a un viatge interior per reflexionar sobre les opressions externes i internes que patim, i que sovint, ens impedeixen aconseguir l'estat de cures individuals i socials que desitjaríem. L'obra té l'esperit final d'involucrar a l'audiència a considerar el seu paper en la creació d'un món amb més cures i justícia.
Dissabte, 20 gener '24
📍 Convent de Sant Agustí
C. Comerç, 36 - Barcelona
-
10.30h. Benvinguda i presentació de l'experiència Happy Habits (HaHa)
-
11.00h. "La otra cara de los cuidados" ponència a càrrec d'Evelyn Figueroa, professional del Treball Orientat a Processos a París.
-
12.15h. Pausa cafè
-
12.30h. Workshop de Dansateràpia amb Positive Psy o Workshop de Mindfulness amb Self-compassion. Des de França, Xipre, Itàlia i Països Baixos. Tallers vivencials amb expertes internacionals sobre les eines metodològiques del projecte HaHa enfocades a les cures.
-
14.00h. Comiat: Acaba el migdia amb bones vibres!
Programa de les jornades
Sobre La Xixa Lab
La XixaLAB és la companyia de teatre de La Xixa, que neix a partir de tota l’experiència de l’entitat al llarg dels anys. La seva finalitat és investigar, crear i compartir propostes teatrals innovadores que convidin al debat crític i a la reflexió col·lectiva. Està conformada per un elenco professional amb expertesa en Teatre de caire social.
Companyia "Esto no Pasa" 19 de gener a les 19:30h
Aquestes jornades, el punt final del projecte Happy Habits
El projecte Happy Habits (HaHa) es centra en millorar el benestar emocional i psicològic d'individus i grups, especialment les persones afectades per les seqüeles de la pandèmia de la COVID-19 i/o altres esdeveniments traumàtics. L'objectiu principal de HaHa és conscienciar sobre la importància de tenir cura de la salut mental, oferir oportunitats i ajudar les persones a tenir cura (de si mateixes i de l’entorn), augmentar el seu benestar i reforçar la seva resiliència psicològica.
Cofinançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+, el projecte es desenvolupa des de gener de 2022 amb la participació d'organitzacions de cinc països diferents: Élan Interculturel (França), Associació La Xixa Teatre (Espanya), Inova Aspire B.V. (Països Baixos), CESIE (Itàlia) i l'Institute of Development CY (Xipre).
Durant aquestes jornades, presentarem els resultats del projecte, que ha tingut una durada de 24 mesos.
Concretament aquests resultats són:
-
Manual d'activitats del mètode HAHA: Una col·lecció d'activitats i aplicacions pràctiques dissenyades per fomentar el benestar tant a nivell individual com col·lectiu.
-
Brúixola HaHa i Quadern Interactiu: Una eina de "metacognició" que ofereix activitats dinàmiques creatives per fomentar l'exercici de reflexionar com aprenem a aprendre.
-
Resultats de la investigació: Un informe comparatiu dels països associats al projecte amb les principals conclusions i informes nacionals.
-
Plataforma d'autoaprenentatge HaHa: Un espai d'aprenentatge electrònic senzill, fàcil d'utilitzar i gratuït, obert al públic en general. El portal és també una eina d'autoaprenentatge i recurs educatiu obert per a qualsevol que vulgui trobar material i orientació sobre com practicar i cultivar el benestar.
Sobre Evelyn Figueroa
Evelyn Figueroa és Treballadora de Processos amb més de 20 anys d'experiència en la seva tasca a París. Acompanya a individus i grups a prendre més consciència dels seus propis processos. Ha exercit com a docent a les Escoles de Treball de Processos de Londres, Espanya i Eslovàquia. Nascuda a Puerto Rico, va traslladar-se a París en la seva joventut, on va desenvolupar la seva carrera com a Consultora Empresarial. També té un interès profund pel Ioga i s'ha format amb grans mestres d'aquesta disciplina a l'Índia i altres parts del món. Durant la seva recerca personal, va entrar en contacte amb la Psicologia Orientada a Processos d'Arnold i Amy Mindell, de la qual és practicant, docent i investigadora. Li interessa especialment el treball corporal i cinestèsic, el treball interior i com es relacionen amb el canal de les relacions i el món.
Ponent "La otra cara de los cuidados" 20 de gener a les 11h